onsdag 28 oktober 2009

Vinterväska och läkarbesök

Här är en liten söt vinterväska som jag har gjort till min mamma. Hon hade beställt lite av varje och nu är denna klar. Även denna gången är det ett sammets papper som jag hade köpt på Pyssletagen. Bradsen som jag har på den är silvriga stjärnor som jag tyckte passade perfekt till.

Jag har haft en lite svacka som är till och från om dagarna så jag har inte varit så aktiv här på min blogg. Vissa dagar är bättre och vissa lite sämre. Var hos min läkare som jag skulle för 1½ vecka sen och fick lite ny medicin som jag håller på att ställa in just nu.
Min neurolog och jag hade ett riktigt samtal och för första gången trillade min polett ner. Jag hade verkligen inte begripit innan vad han har sagt märker jag. Han precis som jag var chockad över den nyheten kändes det som.

Han tog sig rikligt med tid och förklarade och lyssnade.
Det var väl tyvärr inga glada nyheter han kom med. Jag har trott att jag skulle bli bra hela tiden om dom bara ger mig en riktig diagnos eller ett namn på min sjuka så jag kan få ett litet vitt fint piller som kan bota mig..
Tyvärr fungerar inte det. För fyra år sedan sa dom att dom misstänkte att det var MS och sen har jag trott att dom avskrivit det eftersom inget riktigt hänt och sagts (enligt mig då alltså).
Mitt "plack eller fläckar" på hjärnan som jag har fått går aldrig att ta bort. Skadorna jag har fått är permenenta och dom symtomen jag har idag kommer jag alltså att få leva med..
Ojdå vad jag blev paff, jag har hela tiden trott att det kan botas.
Han sa också att det mest troligt är MS och att jag får mediciner som hjälper mig så gått det går och att resten är upp till mig= Jag får själv lära mig hur jag fungerar, vad jag kan och inte kan göra osv. ja ni förstår.
Det beskedet tog väl lite musten ur mig när jag redan var i en lite svacka med lite energi i kroppen.
Men som sagt, jag har fått lite nya mediciner och får planera, planera och planera som vanligt.

Livet går vidare och nu har jag snart något såååå trevligt att se fam emot..Jo nämnligen Receptswapskorten. Ska bli sååå gott att få hem dom och sitta och njuta.

Hälsar till alla som kikat in här med en stor höst kram. Kramis från Lisan

5 kommentarer:

annicka sa...

Hej Lisan! Jag blir lite halvchockad jag med över ditt besked från läkaren...men nu vet du ju iaf vad det är och kan inordna allt utifrån det...vill du får du gärna skicka ett mejl till mig (annickanyfalk@yahoo.se) så kan vi utbyta krämpor...eller bara 'prata' :)...har tittat om du hade nån mejladress på sidan men hittade ingen...
Superfin väska du har gjort! En härlig isblå färg...jättefin! Ha det bra! Kram p.s å tack för att du blev min följare nr 2 =) d.s

Anonym sa...

Hej Lisan! Vad bra att du äntligen fått en diagnos. Då kan du inrätta dig efter det och anpassa ditt liv därefter. Inte kul att få veta att man har en så pass svår sjukdom men det är bättre att få veta än att gå i ovisshet och vara orolig. Det blir man ju inte bättre av. Har du mycket värk också? Själv har jag fibro och haft det halva mitt liv och hela mitt vuxna liv. Tog tid innan jag accepterade sjukdomen och speciellt då att jag fått den så ung. Hade gärna haft några vuxna friska år innan den slog till för det var så mycket jag ville göra då när man ännu var ung. De senaste två åren har jag blivit mycket sämre och orkar inte alls så mycket som jag gjorde tidigare, t.ex att borsta tänderna, fixa håret mm. är ett helt företag då jag inte har styrkan kvar i samma utsträckning längre. Men sånt är livet, det är bara att bita ihop och acceptera faktum och lära sig leva efter de nya förutsättningarna.

Jag undrar om du vill vara med i min blogutmaning angående julkort? Du är varmt välkommen att kika in hos mig och läsa om utmaningen. Hoppas verkligen att du vill vara med och man behöver bara göra ett julkort eller flera, det avgör du själv.

Många varma styrkekramar till dig Lisan från Susanne!

Busan sa...

Ja, det är ett tungt besked vännen och jag har ju vetat några dagar men det är sorgligt att det verkligen var så. Men håller med Sussie i allt hon skriver och du har så mycket som jag hoppas du kan finna tröst i - alla scrapp-vänner både här på nätet och på era träffar - en sambo som verkar hur go som helst - och hoppas så att du vill visa allt kul du handlade när du var iväg nu. Det måste ju också kännas lite kul mitt i allt än om det så klart inte väger upp ett så tungt besked. Det tar tid att smälta och det är en process men det är NU du kan börja anpassa dig och lära dig att leva med detta på ett bättre sätt än när du inte visste vad det var. Så på det sättet är jag tacksam att du fick veta vad som är fel när du ändå är sjuk. Vi är många som tänker på dig och finns för dig!!!!

Hörs vi inte innan vill jag önska dig en så bra helg som du kan och att du tar hand om dig riktigt nu.

Väskan är så jättefin och du är jätteduktig scrappare!!!!

Tröste-kramar
Busan

Pernol sa...

Vilket tungt besked du fick. Jag lider med dig. Jag lever på mottot att ta dan som den kommer och göra det bästa av just den dagen. Och den inställningen har hjälpt mig massor.

Vilken fin väska du har gjort!!! Snyggt med de där sammetspapperna!

Jag längtar också tills swapkorten kommer!

Trevlig helg!
kramelikram Pernilla

Erica sa...

Oj, det var verkligen inte ett roligt besked men som det är alltid bättre att ha en diagnos. då kan man få rätt medicinering. Nu har du förutsättningarna och kan bara gör det bästa av det.

En super snygg väska har du gjort. Tack för en underbar och underhållande vecka.

Varmar kramar Erica