torsdag 8 oktober 2009

Trött på vara sjuk

Sjukdommar,

Fy vad jag är trött på att vara sjuk och hängig. Aldrig kan man få vara riktigt pigg och glad.
Ja glad är man väl ändå och så men man är så trött på att aldrig kunna vakna en morgon och känna sig frisk.
Har haft en lite piggare och energi rikare period nu på nästan 2 veckor. Men nu är det slut igen..
Jag har nu gått hemma i lite mer än 5 år men denna sjuka utan att få en riktig diagnos och medecin för det.
Jag får lite olika mediciner som ska hjälpa mig mot dom värsta kramperna och nervsmärtorna i benen. Biverkningarna med dom medicinerna är all viktuppgång som jag dragit på mig under dessa 5 år.
Just nu är jag med på Xtra Vagansa sedan maj månad för att gå ner i vikt. Visst, det hjälper jätte bra och jag har snart tappat 20kg av övervikten. Men tala om jobbit o trist. Både sjuk o banta!!!

Jag har konstant huvudvärk, yrsel och enorm trötthet. Ihop med myrkrypningar och "sockerdricka" känsla i vänster sida, från tårna till ovan delen av huvudet.
Kramper i benen direkt vid liggande läge, samt lite då o då dagtid med. Nervsmärtor som far fram i vänster sida. Allt från att det känns som någon hugger av en lilltån till enorm snabb smärta inne i innerörat eller på något annat ställe. Det varar någon sekund åt gången och går en sååå på nerverna.
Man tror man är dum ihuvudet emellanåt.
Om jag tränar/styrketränar/går mer än typ 200 meter/lyfter tungt eller anstränger mig så blir jag akut sängliggandes. All kraft försvinner och jag kan knappt gå. Jag vinglar och börjar små skaka i kroppen ( brukar skämta lite i all elände och kalla mig Ossy Osborne - F´låt Ossy)
Tappar orden och sluddrar.
Läsa och skriva funkar inte heller alltid. Orden går inte ihop, som att läsa kinesiska.
Ska jag bort och ska gå runt så får rullstolen tas fram eller kryckorna i bästa fall.

Inte konstigt man tappar fotfästet då o då. Vad gör man?
Just nu är jag sååå trött. Sov 12 timmar inatt och låg o viladde hela dagen. Idag är det oxå bara finnas till. Har som ett vakum i öronen..
Men som varje gång så tar jag mig ur denna period med. Börjat träna upp mig igen, återfå min kraft och komma tillbaka för någon dag för att sen falla ner igen...
Förlåt att jag låter så negativ och trist, är bara så trött på detta att aldig få vara bra.

Lovar återkomma med något roligare och vara mer possitiv imorgon.
Ha det så bra på er alla, kramis från Lisan

3 kommentarer:

Lena sa...

Hej Lisan!
Man måste få lov att gnälla av sig lite och tycka synd om sig själv ibland. Livet är en berg och dalbana och vissa dagar kan kännas väldigt hårda. Det är jobbigt att vara sjuk. Vi är många som är det, men en dålig tröst kanske när man har dessa jobbiga dagar. Jag, vet. Är inte frisk heller och vet hur jobbigt det är ibland. Men hur det än är så kommer det ljusare dagar, då livet känns lite lättare igen. Hoppas att du snart är där och kan njuta lite av tillvaron. Krya på dig vännen. Kram Lena

Busan sa...

Hej vännen!
Vet du har det riktigt tufft men hoppas du kan glädja dig åt de två veckor du orkat och kunnat vara med på så mycket mer än du brukar kunna. Vet det är svårt och man måste få lov att tycka det är tufft när det faktiskt är det. Det vet du ju att jag också gör för att orka. Man orkar inte kämpa alltid. Och du är inte ensam - du har massor med vänner som vet hur det kan vara och som förstår dig. Har börjat stämpla upp lite till dig idag och hoppas jag kan göra mer imorgon så jag snart kan skicka ner lite nytt till dig. Inte mycket när du har det så jobbigt men hoppas det blir något att se fram emot i alla fall. Var rädd om dig och vila nu så mycket du kan än om det är trist!!! Ska göra detsamma nu så får vi hoppas du är lite bättre imorgon.
Styrke-kramar och krya på dig-kramar
Busan

Lena B E sa...

Hej vännen! Jag kan bara instämma med vad Lena & Busan har skrivit här. Det är jobbigt att vara människa och särskilt när man är sjuk. Man måste få ösa ur sig ibland, om inte annat så lättar det i sinnet.
Krya på dig! Massor med kramar från Lena