söndag 13 december 2009

Julblommor och julgran



Då har jag gjort årets julgrupper . Iår var jag hemma hos mamma på altanen ihop med henne och deras granne. Vi hade en mysig stund med lite kaffe och pepparkakor och plantering.
Iår gjorde jag bara 3 olika eftersom jag hade köpt lite hyacinter och julstjärnor redan innan. Jag brukar annars vara ute i en blomsterbutik ihop med ett tjejgäng men iår skulle dom inte göra blommorna förrän den 20 december och det tyckte jag var för sent. Vill gärna njuta lite av julen även innan jul och det gäller att passa på nu när jag mår lite bättre ett tag igen.
Så här blev mina grupper i år.
Igår var vi och köpte julgran...men hallåååå vad dyra dom nu är då.
Vill helst ha en kungsgran men mellan 375-500:- vill jag inte betala för en gran. I förfjol tappade granen barren efter 4 dagar så då känns 500:- rätt mycket. Så i år blev det en hederlig vanlig gran för 140:- istället. Just nu är den i förrådet och ska "vänja" sig lite vid värme i etapper..ja vad gör man inte för julen hihi:)
Hoppas att alla har en härlig 3:dje Advent och Lucia. Kram på er alla från Lisan

8 kommentarer:

Lena sa...

Hej på dig!
Vilka fina blomstergrupper du har gjort. Jag tycker med att det är jätteroligt att göra lite olika arrangemang med växter och pynt. Dom där kungsgranarna är jättefina. Vi hade en förra året som barrade direkt. Tråkigt för dom är dyra. Får bli en vanlig gran i år om vi ska ha någon alls. Ha en jättebra Lucia dag. Kram Lena

Gertrud sa...

Fina julgrupper, kul att göra själv. Roligt att följa vad ni alla pysslar med inför julen. Ha det jättebra, kram Gertrud

Anonym sa...

Vad duktig du är som gör dina julgrupper själv! Dom blev superfina! Tyvärr så kan vi inte ha nån sån då jag är allergisk mot både hyacinten och julstjärnan. Jobbigt att vara i butiker så här års då de nästan alltid står vid kassorna och där står man ju oftast en bra stund då det är såna köer så här års. Handlarna borde tänka om lite, kanske ha dem i nåt hörn längre in i butiken för då kan man ju undvika att gå där, men kassorna är ju svåra att undgå.
Skönt att höra att du mår lite bättre nu så du orkar med att göra lite inför julen!
Så synd på så vackra och DYRA granar att de ska börja barra nästan på en gång!
Här har vi plastgran just pga. allergi men det går bra det oxå, saknar dock doften som ger sån julkänsla.
Ta det så lugnt du kan så du får hålla dig pigg länge nu!

Många julkramar från Susanne

Lene sa...

Åh så fina de är.. va du är duktig! Min svärdotter gör mina, jag kan inte själv!
ha en härlig vecka vännen!
Kram lene

Unknown sa...

Hej hej, hoppas du haft en bra Lucia..
Dina julgrupper är jättefina, visst är det roligt att göra dem själv, jag gör mina med..
Blir lite mer speciella då, korgarna som de oftast står i i affären gillar jag inte så värst..
Hoppas du får en bra vecka, kram kram Cattis

Lena B E sa...

Åh så fina julgrupper du gjort!! Vad synd på granen att den skulle barra så fort, jag har en fusk gran, då slipper man eländet med barren!! Doften saknar man ju lite men inte barrandet.
Hoppas luciahelgen varit bra och att allt är bra med dig! Här har vi faktiskt fått lite snö i helgen, så pass att det är vitt på backen iaf, blir ju lite mer julstämmning då. ;)
Kramar från Lena

Pernol sa...

vilka supperfina julgrupper du har gjort!!! Va duktig du är! Ja, man vill ju ha dem lite innan jul också. Så att man får julstämning. Så kul med en riktig gran! Jag använder en plastgran. Men i år ska jag inte ta ner den från vinden. Jag åker ju bort över jul och då känns det lite onödigt.

Ha en trevlig vecka!
kramelikram Pernilla

Anonym sa...

Hej vännen! 1000 Tack för det enormt fina julkortet som kom med posten idag!!! Blir sååå himla glad när det dimper ner så fina kort i lådan!*skuttar runt nu* Dessutom så var det i en av mina favvisfärger, jättetjusigt!!!

Hoppas du mår bättre nu och att du får må så bra du kan över helgerna!

Massor av julkramar till dig från Susanne!