måndag 22 mars 2010

Ljuskort

Ljuskort till Busan!
Detta ljuskortet gjorde jag till Busan för en tid sedan. Ni har säkert sett det på hennes blogg innan. Busan är en kattälskare och har lite små fyrbenta vänner så värmeljus var kanske inte det bästa. Istället så hade jag köpt batteriljus på Rusta till henne som liknar värmeljus.. Tyckte pappret var riktigt ljust och sommrigt och passade efter en lååång vinter.
Jag har inte varit så aktiv på sista tiden på bloggen. Har utökat min rehab tid till 3ggr per vecka och är helt slut efteråt. Har även fått beskedet att jag endast ska vara aktiv i max 1½ timme och sedan ligga på rygg och vila minst 15-30 minuter. Känns som jag skulle behöva ha husvagnen dragandes efter bilen i alla lägen hihi:) Sedan är den övriga träningen tuff och jag gör slut på all min energi. Mitt i allt detta har vi fått en vattenläcka här hemma, så det ska dras nya vattenledningar på det inkommande vattnet så det skall tömmas klädkammare, vind och i kök...pust!
Men det ska nog gå bra det med. Skam den som ger sig.
På rehab håller jag bla på med luffarslöjd på arbetsterapin. Det är super skoj. Har gjort ett armband med tenntråd som jag bara blev så glad för. Skall ta hem det och ta foto så ni får se sen.
Om jag inte är aktiv här på ett tag så vet ni att jag har fullt upp men återkommer till er alla sen.
Kramis från Lisan

tisdag 16 mars 2010

Egengjorda rosor och gren samt en stjärna

Då har vi äntligen haft vår efterlängtade träff på området. Snälla goa Lone kom till oss och visade hur man gör egna rosor. Sen gjorde vi grenar och klädde och satte blad och rosorna på. Vi var så glada och tyckte det var super skoj. Tusen tack Lone för att du tog dig ner till oss.
Blommorna var jätte enkla att göra men var lite pilliga. Här är den jag påbörjade på träffen. Gissa vem som ska köpa ny stans nu???

Sen gjorde vi även en stjärna som nog mer är till jule tid men varför inte en sommrig eller påskig nu i påsktid.
Här testade vi med ett glatt färgat papper. Bakom stjärnan sitter två andra stjärnor. Karin och Annika. Denna stjärna ser svårare ut att göra än den är. Väldigt rolig vikning vill jag lova.
Efter dessa saker var jag tvungen att gå. Var helt slut så jag han bara se upplägget för ett Never ending card..hm hette det så...
Tufft var det iallafall. Ska se om jag kan få till ett sådant efter påsk.
Har inte varit ute på bloggrunda på ett tag nu, lovar kika in till er snart och se på allt fint ni har gjort. Tyvärr räcker inte tid och ork just nu.
Mina journalgroder är oxå borta i röran som jag lyckats fixa till. Får se om dom kan hitta till skrivbordet snart igen. Kram på er alla från Lisan

tisdag 9 mars 2010

Receptswapkorten har kommit!


Swap korten har äntligen kommit! Det är alltid lika skoj varje gång att öppna brevet med alla korten i. Denna omgången var vi 5st och temat var - Vegetariskt.
Här intill ser ni ett underbart fint kort från Camilla
Det är på en Ugnsrostad zuccini med godsaker. Jag bara älskar svirvlen som är embossad nere till höger. Hela kortet är super fint och stämplen super fint målad.








Sen har vi nästa kort som är från Pernol som är så snäll och gullig som håller i det denna gång efter Lena BE. Det är ett riktigt fint papper på olika kökstillbehör och en bord som verkligen är väl passande på detta tjusiga kort. Receptet är på -Carina´s Pasta Surprice. Receptet är bara så smarrigt. (till helgen kanske)













Efterdet kommer ett härligt skogskort med goda svampar och fina träd. Även detta med en super fin stämpel. Som kortet förmedlar är receptet på en Svamp och löksoppa. Detta läckra kort kommer från Pernilla
Man bra längtar ut i skogen och leta svamp, eller hur?













Sen kommer en rosa dröm från Hille. Färgerna är noga genomtänkta på detta fina kort som passar perfekt till bilden på maträtten som är: Fylld Aubergine. Fina border och dekorationer som matchar bra ihop med receptet.
Oj så hungrig man blir, eller va säger ni!












Sist ut har vi mitt kort. Det är med två recept. Ett på Färska Vårrullar och ett på en Grönsakskaka. Jag har gjort det på ett grön/vit glittrigt papper med bestick på. Sen egen gjorda tags i samma papper som kortet.
Visst är korten härliga. Dom är så fina och det är nu ett måste för mig att prova på lite nya goda recept.
Tusen tack till er alla 4 som gjorde så superfina kort med toppen recept..Ja jag vet, jag har inte smakat dom än med det vattnas i munnen ska ni veta.:)
Ha det så bra på er alla, kramis från Lisan

torsdag 4 mars 2010

Fjärilskort

Här har jag gjort ett fjärilskort som även detta var till mammas födelsedag. Tyvärr "haltar" fjärilen lite på kortet. (att jag inte såg det innan-typiskt mig)
Modellen har jag ritat av min vännina Cattis kort, hon hade hittat något liknande på nätet och gjort ett själv.
Är jätte förtjust i fjärilar så jag föll pladask för den typen av kort. Lite lirkande är det allt när man ska öppna o stänga utan att vingarna ska lossna. Visst är det tufft!
Vill önska er alla en trevlig helg om jag inte hinner med mer bloggande innan dess. Vi har ju vår scrappträff på söndag, längtar så.
Ha det så bra, kramis från Lisan

onsdag 3 mars 2010

Korsett( i storlek större) till mamma

Hejsan på er alla. Då har jag lyckats göra en ny korsett. Vilket pilleri det är, men skam den som ger sig. Jag har fått föstorat upp mallen som jag hade från A4 till ett A3 och då blev den betydligt bättre tyckte jag.. Tyvärr syns inte pappret riktigt. Det är ett glittrigt super fint papper som jag gjort den av. Min mamma fyllde år i söndags och blev då ägare till denna.

På baksidan hade jag ett vitt band som snörliv eller vad det heter. Svårast är att få dit botten plattan tycker jag. Denna korsett höll på att hamna i soporna många gånger, men klarade sig till sist.
Jag har inte hunnit med någon bloggrunda ännu men lovar era att snart titta in. Har dagrehab, lite kalas och sen målar vi om i vardagsrummet så allt är upp o ner.
På söndag har vi en extra scrappträff på området. En härlig tjej från Halmstad som heter Lone kommer ner och ska lära oss göra egna dekorations rosor samt en stjärna och lite annat. Ska visa upp det för er sen (om det blir bra,hi,hi)
Ha det så bra alla goa bloggvänner så hörs vi snart.
Kramis från Lisan