söndag 31 januari 2010

Pysseltagens träff 30 jan-2010




Då har jag varit på scrappträff för pysseltagen igår. Wao säger jag bara, så trevligt och skoj det var. Workshopsen var toppen, likså allt annat. Tusen tack Inger och Carina.
Jag hade längtat speciellt efter att få lära mig denna korsett. Gillade pappret och blev jätte nöjd med den för att vara min första korsett.( Kom just på att jag missade ta foto bokifrån, får jag göra sen). Jösses vilket pilleri det var att göra denna. Mitt tålamod fick verkligen prövas ihop med finmotoriken. Nästa korsett väska jag skall göra ska vara lite större, denna är bra 8cm hög.Sedan var det workshop nr två. Det var att göra en tavla med hjärtetema. Vi målade ramen med akrylfärg så den fick en lite sliten look. Sen satte vi in lite papper, text, rosor, bord mm. Ramen är 23x18 och ca 3cm djup. Jätte skoj även detta. Sist men inte minst använde vi alcoinks på porslin o glossypapper. Jag valde att göra min i två olika nyanser brunt och lite bronsfärg. Jätte enkelt, snabbt och skoj.
Jag tyckte hela kvällen var skoj, tänk er att en workshop endast kostade 20:- och då ingick material. Fantastiskt eller hur!
Det fanns tre utmaningar med, första var att man fick en påse med material, lika till alla 30st. Vi fick endast använda det materialet. Jätte skoj att se hur alla använde det och hade olika tankesätt. Tyvärr är min kamera lite dum och fungerade naturligtvis inte alls. Sedan fanns det två utmaningar till som jag inte var med på. Jag och Hille var de två första att åka hem efter 8 timmar. Vi åkte redan kl 17.00 trötta och helnöjda i ett isande kallt Skåne.
Vill tacka alla för en toppen dag. Nu ska jag vila mig. Kramis från Lisan











torsdag 28 januari 2010

Morsdagskort


Som vanligt har jag inte hunnit göra något nytt utan får istället lägga ut ett av mina morsdagskort som jag gjort. Älskar färgerna i detta kortet. Stämplen tror jag att jag lånade av en vännina.

Jag sitter ofta och tittar på allas bloggar och på allt fint ni gör. Begriper inte hur ni får tid till att göra allt fint. Vi har våra träffar tisdag kväll och onsdag förmiddag. Visst, vi gör en hel del där samtidgt som vi har "snacketolva" men ändå, hur hinner ni?
Jag önskar jag hann med att pyssla lika mycket som ni samt hade haft mer data tid.

Men jag får väl ta det i min takt, tyvärr. Varje dag är planerad i detalj så jag inte ska bli sämre.
Trist med ett schema som löper på om och om igen, vecka efter vecka.

Snart är det även dax för dagrehab igen. Två gånger i veckan blir det på förmiddagarna. Så där ryker min onsdags scrapp. Men hälsan får väl ändå gå före.

Så om jag inte är inne i min blogg eller skriver på era bloggar lika ofta längre, så är det alltså för att jag inte orkar eller kan så mycket som förr.

Nu ska jag vila mig ett tag igen.

Dagen är sitta, stå och ligga om vartannat hela tiden. Där imellan ska en liten aktivitet in på fm och en på em. Idag är det tvätta på em..Fm hamnade jag här. Oppss jag skulle ju bakat en kaka..Får bli en köpt istället.


Här kommer två journalgrodor:

-"Har fått större hemsamarit men tycker inte det räcker ändå"

-"Idag till lunch får patienten akuta diaréer" ( hoppas jag aldrig blir inlagd där)

Ha en underbar dag, kramis Lisan








söndag 24 januari 2010

Ett glatt gäng på tisdagsträffen

Tisdaggänget..Ja att få alla att kolla in i kameran med ögonen öppna verkar helt omöjligt hihi:)
På fotot ovan sen ni Hille, Carina och Kerstin som pausar lite med kaffe och snacketolva.

Här ser ni Kerstins dotter Linnéa coh Cattis. Cattis håller på med 70 st inbjudningskort till hennes killes 50års dag- så hon har o göra vill jag lova. Allt från inbjudningar till sånghäfte och massor av annat bus som jag inte får avslöja.
Nästa lördag den 30 januari ska jag på en ny stor scrapp träff som Pysseltagen ordnar i Örkeljunga. Ska bli så skoj, jag längtar massor. Jag har inte så långt dit, typ 30-40 min med bil.
Lovar ta massa kort och visa vad jag gjort där. Bla ska vi göra en korsett i en work shop som jag ser fram emot.
Här kommer journalgrodorna: - Cyklade i dag på eftermiddagen när plötsligt en liten flicka kom in i hennes framhjul.
-har helt förlorat erektionsförmåga efter operationen. Enligt egen utsago har hans hustru "blivit galen" efter detta.
Jösses som dom kan få till det va?
Ha det gött och kramis från Lisan




torsdag 21 januari 2010

Mappen från Lena BE och Lena J

Här ser ni den underbara mappen som Lena BE hade gjort. Visst är den super söt.


Innehållet från Lena BE och Lena J behåller jag för mig själv men jag lovar att det var så fint.


Tack än en gång!


Här sitter jag på en av vår scrappträff i onsdags, nu har allergin nästan lagt sig helt så jag vågade ta foto hihi:) Håller på med ett hemligt projekt som jag försöker gömma för Hille som tar fotot. Framför mig ser ni den fint sydda väska som jag fick av Carina som är med på vår scrappgrupp. Hon har en sån fin maskin som man kan programmera så det står "Fias scrap skräp" sytt fint på. (Jag kallas Fia och Lisan så det är antingen eller liksom.) Den används flitigt vill jag lova med alla fotofix, pappersbitar mm som man lyckas få ihop bara på en timme eller så. Ja ni vet!

Här kommer journalgrodorna som jag lovat: - Blöder ibland från vänster näsa. (undrar hur den personen ser ut) -Mat får han av sonen som ligger infryst..(hihi, nja det blev nog tokigt va)

Kramis från Lisan


tisdag 19 januari 2010

Vinterhälsningar och ett stort tack!



Jag vill tacka alla för era urgulliga kommetarer och omtanke. Idag när jag öppnade postlådan var det som det var julafton.

Så glad jag blev och vilken överraskning. Tusen och åter tusen tack till Lena BE och Lena J.

Det var en toppen fin mapp som Lena BE hade gjort och sedan fyllt med saker som hon och Lena J tillsammans hade fixat. Det kunde inte komma på en bättre tid. Har varit lite sämre med en hemsk allergi som suttit i men nu börjat släppa. Tack!

Bilden ovan har min pappa tagit i ett vintrigt Skåne från vattenfallet i MunkaLjungby.

Är ni sugna på två journalgroder, här kommer dom:

-Ibland mår patienten bättre, ibland sämre. Ibland mår hon inte alls...

-Patienten arbetar som elektriker. Inga kända proppar i släkten....

Ha en underbar dag för det ska jag. Kramis från Lisan

torsdag 14 januari 2010

Nu scrappar vi!


Äntligen!

Då har scrappen på området startat igen!
Efterlängtat av oss alla tror jag. Samtidigt som vi nog alla tycker att över julhelgen så finns inte riktigt tid över för scrappen, tyvärr.
Jag hade packat mina saker i backarna och i väskorna som jag har i en stor kapp Ahl påse. Sen drar jag bort allt på en liten kärra. Lokalen är typ 2-300 meter från oss.
Vädret var underbart och jag var glad.
Nu hoppas jag kunna hålla mig så frisk att jag kan vara med på tisdag kvällar och onsdag förmiddagarna och att jag får tillbaka lite idéer igen. Känns som jag har ide torka just nu.
Undrar samtidigt om det finns någon här ute som är intresserad av vår recept swap grupp. Vi tänker starta igen med nya tag. Det är Pernilla som håller i det denna omgången och vi saknar lite folk. Ni kan väl höra av er snarast isåfall. ha det så bra. Kramis från Lisan
Tillägg, journalgrodorna:
- Halsen som patienten hade besvär med i höstas är nu borta.
- Stora bra testiklar

måndag 11 januari 2010

Julpresent från Cattis

Denna underbara ask fick jag av min vännina Cattis på vår julavslutningsfest för tisdagsscrapen.
Har inte haft tid innan att få till det med en klabbande kamera och en trött Lisan.
Den gör sig inte riktigt rättvis på fotot. Men lyfte man av fyrkanten och tog av pinnen så öppnas asken. Riktgit sockersöt måste jag säga.
På onsdag sätter vi igång att scrappa på området igen. Så tisdags kvällar och onsdag förmiddagar är det som gäller. Ska bli jätte skoj, längtar så.
Får se hur länge jag kan vara med. Ska börja på dagrehab igen snart och det är nog 3 dagar i veckan. Men på onsdag är jag given.
Här kommer två journalgroder:
- Patienten tål inte ost, mjölj eller smör, ej heller modern och en bror.
-Patienten informerad om obduktionsresultatet.

Kramis från lisan

onsdag 6 januari 2010

Vinterlandskap i Skåne!

I Skåne har vi -2° ute och snö. Inte ofta vi har det inte. Ialla fall inte som blir liggande.
Vi hade en trevlig trettonafton med ett par vänner som kom på middag.
Idag så tar vi det lungt och ska just kolla lite på skidor på tv sen ut och gå en runda i snön.
Här kommer dagens journalgroda:

-Lymfkörteln skickades samma dag som patienten i taxi till Uppsala............
-Lastbilchaufför med god kondition som åker en mil utan att bli andfådd i vanliga fall...
Kramis från Lisan

söndag 3 januari 2010

Journalgroder och kyla


Hejsan igen!
Ny kall dag i Skåne! Underbart tycker jag. Har man bara rätt kläder på sig så är det härligt.
Vi tog bilen upp till Västersjön som ligger en liten bit i fårn oss. Där passade pappa på att pilka lite under tiden som vi gick. Vi hade varm kokt korv med i termosar som vi hade till lunch. Sen lite kaffe och kaka. Det var en jätte fin dag med sol och kyla.
Idag är det ännu kallare så då tar vi bara en liten runda på området istället. Yes, nytt nyårs löfte. En liten promenad varje dag.
Undrar om ni också har gett några löften till 2010??
Här kommer min utlovade groda:
- Som preventivmedel har patienten använt oavbrutet samlag.
-Aktuellt: Ingen buksmärta men kan hålla tillbaka den lösa avföringen med vitt bröd.
hi, hi va dom kan få till det va.
Ha det så bra, Kramis från Lisan

lördag 2 januari 2010

Välkommen år 2010

Hejsan,
Då har det nya året startat. Här gick nyårsafton jätte bra. Kallt och skönt precis som jag tycker en nyårsafton ska vara.
Vi åt en härligt god trerätters middag och gick sedan bort till våra fd grannar för att avnjuta en god drink och gå ut på 12 slaget tillsammans.
Hoppas att ni alla hade en toppen kväll och får ett super bra 2010.

Jag har läst lite på min vän Busans blogg och tycker det är så trevligt med en uppiggande historia och tänkte därför göran något liknande. Har en lapp med journalgroder som jag bara tycker är så roliga.
Här kommer två av dom:

-Har svimmat av. Minns ingenting förrän patienten vaknar i sängen med två sköterskor.
- Inkommer med kvadratstor sårskada på lillfingret.

Ha det så bra. Kramis från Lisan